Felicitari ! Noul Presedinte al Romaniei Werner KLAUS IOHANNIS, validat de CCR


Ceremonia de validare a început la ora 12.00. azi 21.11.2014
În debutul şedinţei, şeful CCR, Augustin Zegrean, a anunţat decizia Curţii de a valida alegerile prezidenţiale şi alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României, înmânându-i lui Iohannis un exemplar cu hotărârea Curţii.

http://www.romaniatv.net/embed_iframe.php?id=185290

În discursul ţinut în faţa judecătorilor CCR, Klaus Iohannis le-a mulţumit pentru „celeritatea acestei importante speţe”:

– Mulţumesc, de asemenea, membrilor BEC pentru gestionarea foarte bună a procesului electoral. Mulţumesc încă o dată tuturor cetăţenilor României care au votat pe 2 şi pe 16 noiemrbie şi, in mod deosebit, celor care m-au votat pe mine.

– A fost un vot puternic şi foarte clar. Îi asigur pe toti că l-am înteles. Ne aşteaptă un drum greu.

– Se încheie o etapă. Românii au spus „Stop Şi de la capăt”.

– Le spun românilor că da, se poate, se poate construi o Românie puternică şi prosperă.

– Avem o Constituţie care este bună, dar este nevoie de o revizuire a Constituţiei.

– Voi fi preşedintele care respectă Constituţie în litera şi spiritul ei, vreau să reconextez preşedintele României la Constituţie.

Viitorul fost presedinte , prezent la festivitati, Traian Băsescu a spus, la rândul său, că, pentru el, acest moment reprezintă „finalizarea a 10 de ani de mandat”:

– Vă doresc, domnule preşedinte ales, ca după primul mandat să nu fiţi în banca din stânga, ci tot în cea din dreapta. Cine crede că transformarea României este un proces de 5 ani se înşeală. În politicul românesc, există destul resurse pentru pasul înapoi. Este misiunea fundamentală a preşedintelui să facă să se meargă înainte.

– Am constatat în 2 mandate că se vor găsi întotdeauna în societatea şi mass-media românească germenii pasului înapoi şi uneori trebuie să forţezi la limită Constituţia. Sunt instituţii care s-au modernizat, cele care au ţinut de preşedintele României au făcut paşi înainte, dar cele la nivel guvernamentzal nu sunt toate reformate.

– Nu va fi uşor mandatul dv. Vă voi transfera tot ce ştiu într-o perioadă de tranziţie care urmează astăzi. Eu şi Ion Iliescu am făcut schimbul în 15 minute. Acum fiecare consilier va avea timp să transfere dosarele, eu însumi i le voi transfera domnului Iohannis pe cele importante.

– N-aş fi vrut ca după alegeri să las toată puterea stângii din România. Las moştenire o ţară care are opţiuni clare de dreapta

– O să purced la a strânge mâna judecătorilor CCR de la dreapta la stânga ca să mă apropii, simbolic, de uşă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s