LEGILE MORALE SI JURIDICE TREBUIE SA SE SUPUNA LEGILOR REZONANTEI ENERGETICE UMANE -fara o DEONTICA UNIVERSALA A BUNEI-CREDINTE omenirea va intretine acel permanent ” bellum omnium contra omnes „…


LEGILE  REZONANTEI  ENERGETICE  UMANE   UNIVERSALE

LEGILE MORALE SI JURIDICE  TREBUIE SA SE  SUPUNA TOTDEAUNA   LEGILOR REZONANTEI  ENERGETICE  UMANE  – fara o DEONTICA UNIVERSALA  A  BUNEI-CREDINTE omenirea va intretine acel permanent  bellum omnes contra omnes „..

ROMANI ,
SA VA ADUCETI AMINTE , CA FARA  O GANDIRE  UNITARA    CATRE   O ORGANIZARE   UMANA  ARMONIOASA,  FARA STAT DE DREPT SI BUNA-CREDINTA NU SE VA FACE NICIODATA ORDINE , NORMALITATE  SI DREPTATE IN ROMANIA, NU VA  EXISTA CRESTERE  ECONOMICA   !!!

MOTTO :
FARA „ARBITRUL” MORALITATII nu exista societate normala , ci doar o nesfarsita prosteala a “LIBERULUI ARBITRU” 

                                                    (av. I.G. Anghelus.)

Romania si intrega POLITICHIE din “ABSURDISTANUL ROMANESC” nu o sa-si revina niciodata din aberatia abuzului LIBERULUI ARBITRU AGRESIV , atata timp cat ROMANII si politicienii nu invata sa respecte regulile “jocului democratic” ale STATULUI DE DREPT si BUNEI-CREDINTE…

“MORAVURILE FARA LEGE POT TOTUL, LEGEA FARA MORAVURI APROAPE NIMIC !” – M. EMINESCU ( “Nihil legem sine moribus” )
(Juris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere“ – Principiile dreptului sunt acestea: a trăi în mod onest, a nu vătăma pe altul, a da fiecăruia ce i se cuvine)

CONSTITUTIA ROMANIEI ART. 57 : “Cetăţenii români, cetăţenii străini şi apatrizii trebuie să-şi exercite drepturile şi libertăţile constituţionale cu bună-credinţă, fără să încalce drepturile şi libertăţile celorlalti”…

ONESTITATEA (honestum)* (fapte psihologice)

1.Loialitatea – sinonimă cu probitatea, fapt psihologic de conştiinţă care se referă la observarea riguroasă a îndatoririlor morale, precum şi la respectarea unei conduite drepte, ambele conducând la încrederea reciprocă între membrii societăţii.
2.Prudenţa – acel fapt psihologic de conştiinţă care determină persoana umană de a prevedea şi a evita greşelile şi pericolele.
3.Ordinea – fapt psihologic ce presupune canalizarea faptelor omului în limitele normelor stabilite în viaţa socială.
4.Temperanţa – o trăsătură a conştiinţei umane care moderează dorinţele şi pasiunile, limitându-le la ceea ce este permis de principiile eticii.

BUNA CREDINŢĂ ( bona fides )* (fapte psihologice)

1.Intentia dreapta – ca rezultantă a loialităţii sau probităţii, implică totdeauna absenţa dolului, fraudei şi violenţei, precum şi fidelitatea în angajamente; de asemenea, probitatea sau loialitatea antrenează lipsa îndoielii. Ignoranţa corectă şi justificată (eroarea) poartă numele drept de eroare scuzabilă (de aici şi teoria aparenţei ca o concesiune făcută bunei credinţe )
2.Diligenţa – corespondentă a valorii morale a prudenţei; determină săvârşirea de acte sau fapte cu prevederea rezultatului circumscris în limitele legii.
3.Liceitatea – adică săvârşirea unor acte cu conţinut licit, este faţeta juridică a ordinii ca valoare morală.
4.Abţinerea de la vătămare sau de la păgubirea altuia – cu ocazia instrumentării actului juridic sau cu ocazia perfecţionării unui raport juridic – ea derivă din valoarea morală a temperanţei şi este echivalentul perceptului roman “alterum non laedere”.*

*.DEONTICA BUNEI CREDINTE IN STATUL DE DREPT

“PARADIGMA PSIHOLOGICA A BUNEI CREDINTE IN STATUL DE DREPT”

© Copyright

avocat ANGHELUS ION GABRIEL

z

POST SCRIPTUM:

BELLUM OMNES CONTRA OMNES „

Mahnire..
Ascultand Stratovarius ,
Sunt adesa mahnit si melancolic …  cand vad  aproape  zilnic  prostia si rautatea gratuita a oamenilor …

desi viata si frumusetea complexa care ne inconjoara… ne sunt date ca un dar divin, infint de miraculos si  ma ingrozesc de  stupiditatea, gandirii cvasioligofrene a politicienilor, a avaritiei, urii si distrugerii,  indiferent de motiv … de care sunt capabili oamenii pe acest pamant ( Gaia , Terra)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s