Despre vesnicul „razboi” dintre MORALITATE vs „Curvasarie” ( prostitutie politica ) si alte „sindroame de ” JIGODISM „…


Fara ARBITRUL MORALITATII si INCREDERII ( CREDINTEI in oameni si proiecte ) nu exista societate normala , ci doar o nesfarsita prosteala a LIBERULUI ARBITRU !!!” …..un intreg „sindrom de jigodism” prin care romanii se sfasie pentru orice , oricand,… precum cainii la coltul strazii „.    *

                                 *av. Anghelus Ion Gabriel
Romania nu o sa-si revina niciodata atata timp cat ROMANII si politicienii nu invata sa respecte regulile „jocului democratic” al STATULUI DE DREPT si  ale BUNEI-CREDINTE..  zic  eu,…
 doarece ,

„MORAVURILE FARA LEGE POT TOTUL, LEGEA FARA MORAVURI APROAPE NIMIC !” – M. EMINESCU ( „Nihil legem sine moribus” )(Juris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere“ – Principiile dreptului sunt acestea: a trăi în mod onest, a nu vătăma pe altul, a da fiecăruia ce i se cuvine)

CONSTITUTIA ROMANIEI ART. 57 : “Cetăţenii români, cetăţenii străini şi apatrizii trebuie să-şi exercite drepturile şi libertăţile constituţionale cu bună-credinţă, fără să încalce drepturile şi libertăţile celorlalti”…

-Descrierea concentricitatii componentei Normelor Morale in interiorul in care se afla Normele Juridice si principiul bunei-credinte:

ONESTITATEA , vizand sfera mai mare a Moralitatii, si BUNA-CREDINTA, vizand sfera Juridica mai restransa a principiului de drept al bunei credinte :

ONESTITATEA (honestum)* – (fapte psihologice)

1. Loialitatea – sinonimă cu probitatea, fapt psihologic de conştiinţă care se referă la observarea riguroasă a îndatoririlor morale, precum şi la respectarea unei conduite drepte, ambele conducând la încrederea reciprocă între membrii societăţii.
2. Prudenţa – acel fapt psihologic de conştiinţă care determină persoana umană de a prevedea şi a evita greşelile şi pericolele.
3. Ordinea – fapt psihologic ce presupune canalizarea faptelor omului în limitele normelor stabilite în viaţa socială.
4. Temperanţa – o trăsătură a conştiinţei umane care moderează dorinţele şi pasiunile, limitându-le la ceea ce este permis de principiile eticii.

BUNA CREDINŢĂ ( bona fides )* (fapte psihologice):

1. Intentia dreapta – ca rezultantă a loialităţii sau probităţii, implică totdeauna absenţa dolului, fraudei şi violenţei, precum şi fidelitatea în angajamente; de asemenea, probitatea sau loialitatea antrenează lipsa îndoielii. Ignoranţa corectă şi justificată (eroarea) poartă numele drept de eroare scuzabilă (de aici şi teoria aparenţei ca o concesiune făcută bunei credinţe )
2. Diligenţa – corespondentă a valorii morale a prudenţei; determină săvârşirea de acte sau fapte cu prevederea rezultatului circumscris în limitele legii.
3. Liceitatea – adică săvârşirea unor acte cu conţinut licit, este faţeta juridică a ordinii ca valoare morală.

4. Abţinerea de la vătămare sau de la păgubirea altuia, cu ocazia instrumentării actului juridic sau cu ocazia perfecţionării unui raport juridic – ea derivă din valoarea morală a temperanţei şi este echivalentul perceptului roman “alterum non laedere”.*

*.DEONTICA BUNEI CREDINTE IN STATUL DE DREPT

* Avocat ANGHELUS ION GABRIEL

https://avocatanghelus.wordpress.com/

PROSTITUATII POLITICI, CHIAR DACA NU CUNOSC „MESERIE” FAC BANI SERIOSI… IN TIMP CE CURVELE CHIAR TREBUIE SA ARATE BINE SI SA CUNOASCA „MESERIE”….
zic  eu  plictisit  si ..

dau cuvantul  d-lui  Dragos Dragoteanu :

Expresia „politica e o curva” e binecunoscuta. Dar, oare, de ce au ajuns prostituatele atat de rau incat sa fie comparate cu politicienii? Cine pe cine plagiaza?Unele prostituate sunt ingerasi pe langa politicieni. Diferenta dintre a face sex pe bani si a te prostitua politic, de dragul puterii, e mare. Insa, in urma ultimelor evenimente de pe malurile Dambovitei putem observa o noutate absoluta. Ca si prostituatele de orice fel, politicienii romani nu mai pierd timpul.

Vor neaparat sa plece in vacanta cat mai repede. S-au spetit muncind pana acum. Ce proceduri, ce regulamente, ce rigori pe texte de lege? Direct pe treaba. N-am vazut atata vointa politica pana acum. Voi ati mai vazut?Cred ca parlamentarii nostri au aflat de bancul ala: O tipa s-a dus sa se angajeze la un bordel. Matroana a evaluat-o dintr-o privire si, pentru ca era foarte ocupata, i-a pus o singura intrebare: Papusa, tu stii ce in inseamna preludiu? Mirata, „tanara speranta” a raspuns spasita: nu. Nu-i nimic. Nici clientii tai nu stiu.Credeti ca „clientii” din Parlamentul Romaniei stiu ce-i ala preludiu?Pentru un vot in plus si o campanie blitz, ce nu face politicianul roman? Sta si la 40 de grade sa tina o „slujba” electorala in fata unor gura-casca. Merge banda in campanie. Scopul este unic: banul public! Spre deosebire de ei, prostituatele obisnuite nu tanjesc dupa banii din bugetul statului. Se multumesc cu fonduri private.D-aia nici ele nu platesc taxe. D-aia nu se legalizeaza bordelurile. Cum ar fi sa tai factura si sa scrie la beneficiar numele unui politician. Asta da conflict de interese! O prostituata sa-i taie factura alteia? Corb la corb nu-si scoate ochii!

Totusi, daca cineva vrea sa treca de la statutul de politician la cel de lobby-ist, e musai sa faca o scoala. De lobby, care include lectii de preludiu politic. Iata o noua materie care ar trebui introdusa in programa oricarei institutii in care se preda politica.

Astfel, se poate invata abecedarul polititic, cu ore obligatorii de studiere aprofundata a preludiului. Pana sa se implementeze acest program, Basescu, Ponta sau Antonescu vor disparea din peisajul politic mioritic. Si toti cei ca ei merita aceasta soarta.

In multe tari dezvoltate, prostitutia este legala. Bonus, poti sa ai parte si de un mic preludiu. Politicienii lor sunt atat de versati incat practica preludiul ca pe un joc de societate. De aceea, au inventat si lobby-ul. Pe bani multi.

La noi, politicul este la stadiul primitiv si va mai curge multa apa pe Dambovita pana cand va aparea un om de stat printre politicienii romani.

Inainte sa-si arate caracterul, inainte sa se imbrace frumos in fata votantilor, inainte sa-si dea cu parfum in gura atunci cand fac promisiuni, inainte de orice actiune electorala, politicienii romani ar trebui obligati sa invete ce este preludiul. Numai asa ar putea scapa de comparatia cu prostituatele.

http://www.ziare.com/politica/parlamentari/invitatii-ziare-com-dragos-dragoteanu-de-ce-se-aseamana-politicienii-cu-prostituatele-1180278

 

ORICUM  AI RASUCI PROBLEMA  PE TOATE PARTILE ,

ORICE PROIECT DE AFACERI si mai ales DE POLITICA STATALA trebuie analizat întotdeauna în profunzime, mai înainte de a bate palma si de a te trezi… regulat.”

„Bula avea o colega de birou buna în draci, dar din pacate nedisponibila. O sorbea din priviri în fiecare zi si crapa de necaz ca nu-i poate face nimic. Într-o zi ajunge atât de frustrat încât se duce direct la ea si îi spune deschis înfata: – Esti o femeie superba si îmi doresc foarte mult sa te am macar o data. Uite, daca ma lasi o singura data sa ti-o pun, îti dau 100 de euro. Tipa refuza fara sa stea pe gânduri. Bula insista, explicându-i ca totul se va termina repede: – Eu stau în spatele tau, arunc banii pe podea, tu te apleci sa-i iei si pâna i-ai ridicat eu am si terminat treaba. Tipa sta si se gândeste o secunda, dupa care spune ca trebuie sa se consulte cu prietenul ei si îl suna. Prietenul ei când aude despre ce e vorba- îi sticlesc ochii si-i vine o idee: – Cere-i 500 EURO si ridica rapid banii de jos, asa nu va avea timp nici macar sa-si dea pantalonii jos. Gagica e de acord si accepta propunerea. Dupa vreo jumatate de ora prietenul ei începe sa-si faca griji nemaiprimind nici o veste si la un moment dat o suna el s-o întrebe ce s-a întâmplat. Tipa raspunde gâfâind si, printre gemete, îi spune: -Nemernicul a folosit monede…!!!

Morala: O propunere trebuie analizata întotdeauna în profunzime înainte de a bate palma si de a te trezi regulat.”

Vezi  http://inliniedreapta.net/nigel-farage-%E2%80%9Cveti-fi-cu-totii-foarte-bogati-nu-i-asa%E2%80%9D/

Nigel Farage: “Veţi fi cu toţii foarte bogaţi, nu-i aşa?”

Nigel Farage, liderul UK Independence Party şi vice-preşedintele grupului Europa Libertăţii şi Democraţiei a vorbit pentru ILD despre viitorul Uniunii Europene, despre criza economică şi despre moneda euro. Farage a părăsit Partidul Conservator în 1992, după ce aceştia au semnat Tratatele de la Maastricht. Din 1999 este membru al Parlamentului European. În 2009, partidul său eurosceptic s-a clasat pe locul al doilea în alegerile europarlamentare, depăşindu-i pe laburişti şi pe democrat-liberali.

ILD: Ce doriți să le transmiteți est-europenilor care timp de 50 de ani au dorit să se alăture Uniunii Europene și NATO iar acum vedem că totul se destramă?

NF: Am înțeles perfect după căderea Zidului Berlinului, v-ați obținut libertatea, ați obținut democrație în țările voastre, iar toate acestea erau fantastice. Era extrem de înviorător, era absolut nemaipomenint ce s-a întîmplat în Europa de Est. De asemenea, am înțeles perfect de ce doreați să intrați în NATO, pentru că era un fel de a spune “La revedere, Moscova!”

ILD: Nu fiți atît de sigur.

NF: Vreau să spun că asta a fost motivația. Dar aderarea la Uniunea Europeană se va dovedi a fi o greșeală istorică uriașă pentru țara dumneavoastră, pentru că ce ați făcut e să intrați într-un sistem care este din ce în ce mai mult ca cel pe care l-ați părăsit acum 20 de ani. Este o greșeală foarte mare, iar clasa voastră politică, politicienii voștri, birocrații, sînt practic cumpărați cu bani, foarte mulți bani.

ILD: De fapt asta a fost bailoutul pentru Grecia. A fost un bailout pentru politicieni.

NF: A fost un bailout pentru politicieni și pentru prietenii lor. Despre asta e bailoutul. Nu am nici o îndoilală despre asta, nu e în nici un caz pentru a ajuta poporul grec. Avem o țară care nu își poate plăti datoriile, iar noi o obligăm să facă noi datorii. Am fost în România în săptămîna de după ce ați aderat la Uniunea Europeană, am fost în Parlament și am întîlnit unele dintre oficialitățile dumneavoastră și le-am spus: “Veți fi cu toții foarte bogați, nu-i așa?”, iar ei mi-au spus “Nu, nu am luat încă în considerare implicațiile financiare. Ne pare rău.”

ILD: Astăzi în SUA există două mișcari: una este The Tea Party, care are milioane de susținători, iar ceilalți sînt Occupy Wall Street care are cîteva sute de susținători. Să vorbim despre media. De ce este media atît de jenată de Tea Party dar este bucurosă să îmbrățișeze mişcarea Occupy Wall Street?

NF: Există unele fenomene similare în Washington și Bruxelles. Ai centrul de putere, ai politicienii, ai funcționarii publici, grupurile de lobby, aveți pe toată lumea acolo, media de asemenea, care lucrează în interiorul status quo-ului. Toți se cunosc, uneori se înrudesc între ei, joacă golf împreună la sfîrșit de săptămînă, e un fel de comunitate. Asta înseamnă status quo. Iar cînd un nou grup de oameni sau o nouă organizație vine și pune la îndoială autoritatea acelui status quo, i se fac zile fripte. În același mod am fost tratat aici în ultimii 10 ani.

ILD: Margaret Thatcher a văzut în anii ‘80 ceea ce majoritatea birocraților europeni nu văd nici acum, că euro nu este o opțiune, nu este o soluție pentru viitorul Uniunii Europene.

NF: Trebuie să ne amintim ceva. Toată lumea face o greșeală despre Doamna Thatcher. Cu toții uităm că ea a fost un foarte mare susținător al proiectului european. Cînd Marea Britanie s-a alăturat pieței comune, chiar şi Margaret Thatcher a susţinut acest demers. Ea chiar a fost un susţinător entuziast al proiectului, până în 1987. A susținut cu hotărîre crearea instituțiilor europene, în special a pieței unice europene, însă şi-a schimbat radical opiniile cînd a înțeles ce dorea Shroeder să facă, și anume să folosească moneda euro pentru a construi Statele Unite ale Europei. Acela a fost momentul în care și-a schimbat părerea, și cînd a început să spună că moneda euro va deveni de fapt un proiect foarte periculos. Eu aș spune că trăim într-o UE care nu este doar nedemocratică, dar e antidemocratică, și nu funcționează. Ceea ce încercăm noi nu e să spunem că sîntem sîntem împotirva a tot, spunem că trebuie să luăm în considerare alternative pozitive. Asta ar trebui să facă bunii europeni.

ILD: Să ne întoarcem la conservatori. David Cameron a promis acum 3 -4 ani un referendum. Celebrul referendum.

NF: “O garanție bătută în piatră” e ce a promis, dar nu a avut niciodată de gînd să își respecte promisiunea. A folosit-o ca metodă de a convinge oamenii să voteze conservatorii, a folosit-o pentru a ajunge Prim-Ministru, și pentru a opri oamenii să voteze pentru noi (UKIP).

ILD: Exista o problemă cu așa numita Consituție Europeană, pentru că Franța a respins-o, Olanda a respins-o, iar apoi s-au oprit. Au refuzat să mai ceară acordul cetăţenilor europeni, un concept foarte drag, aici la Bruxelles.

NF: Au rebranduit-o. A existat un referendum, irlandezii s-au opus, iar apoi au fost forțați să voteze din nou, lucru care confirmă teza mea, că UE nu este nedemocratică, este antidemocratică.

ILD: Întrebarea mea este, vă este frică, vouă politicienilor, de cetățenii europeni?

NF: Politicienii sînt îngroziți. Atît de mult încît, după votul irlandez domnul Schultz, care conduce grupul socialiștilor de aici, a spus în acest parlament “Nu trebuie să cedăm în fața populismului!” Cred că este unul dintre cele mai îngrozitoare lucruri pe care le-am auzit în Europa în ultimii 70 de ani. Înseamnă “ce cred oamenii este irelevant, noi știm ce e mai bine!” Noi sîntem stăpînii acum.

ILD: “Voi sînteți proști și lăsați-mă să gîndesc pentru voi”.

NF: “Da, foarte proști, noi avem toate răspunsurile. Nu vom lăsa acel lucru mărunt numit democrație să ne stea în cale.”

ILD: Ați spus că pentru România și pentru celelalte țări din Estul Europei, într-un fel a fost o realizare foarte mare aderarea la Uniunea Europeană.

NF: Nu, ce am spus e că faptul că v-ați recăpătat democrația a fost o mare realizare, aderarea la NATO o înțeleg perfect.

ILD: Avem totuși o foarte mare problemă cu corupția. Cum comentați cazul lui Adrian Severin, un socialist, ce dovedește asta?

NF: Aș spune că este foarte ironic că am primit aceeași amendă ca el din partea acestui parlament, pentru că am spus că în opinia mea președintele european nu era foarte bine îmbrăcat. Arată dublul standard din acest loc. Asta e tot ce am de spus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s